Jak na Nový rok...

Podíval jsem se, kdy jsem naposledy přispíval – s hrůzou v očích jsem zjistil, že tomu bude pomalu rok. Nevím, jestli je to tím, že ten čas tak letí, nebo jsem lemra. Určitě časem, lemra nejsem. Asi se hodí pořádně si posypat hlavu popelem.

Bohužel ale doby, kdy jsem si tahal uhlí a lopatičku do sněhově bílé postýlky, nenávratně zmizely někde na začátku dějové linky mého života a my už dneska jedeme na plyn – popílek nebude a moje hlava zůstane čistá.

Zpátky k blogování – to, že jsem se vůbec nevyjadřoval má samozřejmě své opodstatněné důvody. Letošní rok byl pro mne a moje okolí, které vesměs řeší totéž, celkem náročný. V první polovině jsem jej strávil u bakalářské práce. Padesát procent studentů si pravděpodobně představí třicetistránkové pojednání o něčem. Zbylých 50 procent je z mého oboru a ví, že to tak není. Proto ty časové nedostatky. Moje bakalářka navíc neskončila odprezentováním u státnic, ale v podstatě se na ní pracuje až dodnes.

Státnice a resty ze zkouškového zimního semestru pak představovaly další časovou zátěž. No a když si konečně člověk oddychl s diplomem v ruce, zavalily jej v zápětí semestrální práce navazujícího studia.

Marně se snažím přijít na to, kde jsem přišel na takovou kravinu, že navazující bude oproti bakalářskému studiu trochu brnkačka. Fakt pitomost. Nejspíš stejný mýtus jako „prvák je přece nejtěžší“, který zřejmě dotyčný vypustil do světa, když ho v půlce prváku vyrazili – jinak to nechápu.

Každopádně, všechno to je už za mnou – teda skoro, až na pár semestrálek. Nejhorší je, že to začíná nanovo :) Ale na druhou stranu, lepší než se bezduše flákat. Pro mě je asi celkem důležitý, že v tom nejedu sám!

Apropos, dali jste si novoroční předsevzetí? Jestli ne, tak to zkuste. Nemusí to bejt hubnutí, hledání brigády nebo „budu si psát poznámky na přednáškách“. Stačí maličkost. Mně to vloni vyšlo (fajn pocit), tak jsem si řekl, že letos do toho půjdu znova a pár si jich udělil. Jedním z nich bude proměna těchto stránek a doufám, že s ní i četnější příspěvky z mojí strany :)

Všem přeji do nového roku jen to nejlepší, ať se vám daří v zaměstnání, ve škole, úspěšně složte všechny zkoušky, odevzdejte bakalářky (ano, platí to pro vás dva), diplomky, a hlavně si nezapomeňte užívat!

Líbí se Vám tento příspěvek?

Udělejte autorovi radost a přispějte komentářem nebo o něm dejte vědět i ostatním.