Zaplať pánbůh za ty dary!

S týmem odborníků na sociální inženýrství, kulinářství a floristiku jsme na základě více či méně zřetelných indicií zanalyzovali předvolební kampaň sociální demagogie, pardon demokracie, v Domažlicích.

Upozorňujeme, že tato studie vychází z poznatků nabytých po přečtení Kajdova článku, který zároveň doporučujeme jako doporučenou literaturu. Jinými slovy za věrohodnost poznatků neneseme odpovědnost a necítíme potřebu je ověřovat. Dále necítíme potřebu být politicky ani jinak korektní a nestranní. Pokud cítíte, že Vás tato studie může urazit, přejděte prosím na následující odkaz.

Každej správnej chlapák má rád buřta! To je přece jasný, ty nejsprávnější správňáci si ho daj s kremžskou a náloží křenu. Je to jídlo chutné, levné a po absolvování nákupu s manželkou hledající už několik hodin diskontní ceny zkrátka bodne, zvlášť když je ZADARMO. Cooožeee? Tohle slovo v 21. století stále existuje? Po konzultaci s Českým statistickým úřadem jsme zjistili, že se nejčastěji vyskytuje s periodou 4 let. Tento prapodivný jev se nyní vědci pokouší dát do souvislosti se sedmiletou periodou kvetení bambusu.

Ale zpátky k lidem, resp. buřtům. Jak jsme záhy zjistili, ono zmíněné chlapáctví často platí zejména pro občany, kteří jako tato delikatesa i vypadají. Představa spoceného a patřičně usměvavého muže s kyticí karafiátů na jedné straně a pěkně odkapávajícího buřtíka nad plápolajícím ohýnkem na straně druhé, nenechá nikoho s infantilní fantazií na pochybách. Zde je důležité dodat, že aby buřt házel ty správné úsměvy, musí být před opékáním precizně nařezán.

Abychom to shrnuli: pro lidi, kterým je situace ve městě buřt, je buřt v rámci předvolební kampaně značka ideální, na příští rok bychom v případě letošního neúspěchu doporučili za drobný příplatek i pivo.

Podívejte, jak se směje! (Zdroj: http://tomasuvfoodblog.blogspot.cz)

Každá ženská, i když není správná, má ráda kytky! Karafiátkem žádnou neurazíte ani neuhodíte. Zvlášť, když je ZADARMO. Cooožeee? Viz odstavec výše. Podívali jsme se pod drobnohledem na tuto květinu z čeledi hvozdíkovitých a přišli jsme na podezřelé skutečnosti, pro které byla z evidentní prozíravosti vybrána pro účely kampaně. Jak jsme po konzultaci s Botanickým ústavem Akademie Vět zjistili, hvozdík karafiát, jak se odborně květina nazývá, má úzké, vstřícné a dlouhé listy. Zde není potřeba komentář, vstřícnost ke štíhlým a dlouhověkým voličkám je zkrátka základ.

Rostlina roste zásadně v trsech, sám totiž nikdo z nás nic nedokáže, pojďme se tedy pro dobro města spojit. Květ rostliny je pěkně plný a korunní plátky mají silně zubaté konce. V případě potřeby je totiž nutné ukázat developerům a kmotrům ostré zuby jednotného jádra. „Když na to přijde, budeme kousat!“, jako by nám chtěli sdělit. Rostlina je velmi náročná na světlo, však také transparentnost veřejných zakázek je to, co voliče kromě slev zajímá. Co je však šokující, je poznatek, že se jedná o rostlinu dvouletou!

Zde vidíme první pochybení kampaně, avšak ne na dlouho! Jak nás záhy uklidnili odborníci, při vhodném zazimování se z karafiátu může stát trvalka. Uf, tak přeci jenom si zde nechali socialisté zadní vrátka. Forever together! V neposlední řadě je důležité zmínit, že se jedná o květinu s atraktivní vůní a pro voliče, kteří se příliš v politickém spektru neorientují, poskytuje rozličné barvy květu, jako je zelená, červená, modrá a žlutá.

V případě nedůvěřivosti k politickým cílům, lze pak voliče ujistit, že karafiátek nemá příliš velké ambice, je poměrně nízký a má pouze střední nároky na vlhkost. Poselství je tedy jasné: nemusí pršet, stačí když kape. Zde lze však bohužel vidět i určitou kauzalitu s akcí Čistá Berounka. Proč byla provedena protipovodňová opatření? Kdo tady nechce mít hodně vody? Odpověď na tyto otázky jakoby vzala voda.

Závěrem nezbývá než pokorně pogratulovat ČSSD a doufat, že bodrost pana senátora a kvalitní vědecký podklad kampaně nebude stačit.

V dalším díle se budeme věnovat koblihám pana Babiše. A máte se na co těšit, náš tým investigativních vědců zde přišel mimo jiné na nesrovnalosti v příchuti marmelád a netransparentnosti koblih, skrze které nebylo ani při použití ultrazvuku vidět.

Líbí se Vám tento příspěvek?

Udělejte autorovi radost a přispějte komentářem nebo o něm dejte vědět i ostatním.